NEXT!
17-09-2013

NEXT! når nye højder


Landets borgerservice- og jobcentre har fortsat stor fokus på at skabe øget selv- og medbetjening af borgerne, hvilket har resulteret i et sandt boom af NEXT! installationer.

5 kommuner - 5 særlige behov
I løbet af sensommeren er NEXT! således blevet opsat i intet mindre end fem af landets kommuner, som hver især har valgt varierende opsætninger af det fleksible nummersystem.

NEXT! - det fleksible nummersystem

Den traditionelle NEXT-løsning
I Rudersdal Kommune og Halsnæs Kommune er blevet opsat en helt traditionel NEXT! løsning, begge steder med tilhørende mødemodul. I Halsnæs bruges NEXT! løsningen af såvel Borgerservice som kommunens jobcenter, dog på samme lokation, mens man i Rudersdal har installeret NEXT! hos Borgerservice på rådhuset i Holte.

Skræddersyet til kommunernes behov
I Furesø Kommune har man valgt at kombinere bøger og borgerservice, dog fordelt på Furesø Bibliotek & Borgerservice i Værløse samt Furesø Bibliotek & Borgerservice i Farum. I Værløse er NEXT! installationen baseret på et traditionelt vægmodul, mens man i Farum har fået opstillet en handicapvenlig touchstander monteret med teleskop funktion. Touchstanderen kan således påvirkes til at bevæge sig op eller ned, hvilket gør det nemt at tilpasse dens højde til brugere i kørestol.

Kortlæser til NEXT
I Lyngby-Taarbæk Kommune er den traditionelle NEXT! løsning, bestående af 42" nummervisningsskærme og skrankedisplays, blevet kombineret med en touchstander udstyret med en scanner til borgernes sygesikringskort. Sidstnævnte giver sagsbehandlerne mulighed for, i kombination med mødemodulet, at få borgerens CPR nummer vist. I Aabenraa Kommune, hvor NEXT! ligeledes er blevet installeret på kommunens jobcenter, har man valgt at benytte sig af en magnetkortlæser, monteret på en væghængt såvel som en opretstående NEXT! touchstander. Magnetkortlæseren tilbyder den udvidede funktion, at den giver sagsbehandleren mulighed for at se borgerens navn udover CPR nummeret. 

COPYRIGHT ©2019 KOFOED & CO
Next - Kom forest i køen